Doboj

Poginuo u sudaru s kamionom radioaktivnog tereta

Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2015. u 07:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na regionalnom putu Podnovlje-Modriča, u mjestu Botajica, rano jutros dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo koje je prevozilo opasnu radioaktivnu materiju iridij 192 i putničko vozilo Polo, čiji vozač je ovom prilikom smrtno stradao, objavila je Fena.

Nakon nesreće policija je oko četiri sata ujutro blokirala promet na mjestu nesreće, koja se dogodila u blizini Dobor kule na ulazu u Modriču te izvršila očevid.

"U ovoj nesreći sudarili su se dva automobila kombi marke Fiat Ducato i putnički automobil Polo, pri čemu je smrtno stradao vozač Pola", potvrđeno je za "Avaz" iz Policijske stanice za sigurnost prometa Doboj.

Očekuje se dolazak ekipe Agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH kako bi se izmjerilo ima li radioaktivnosti.

Prema informacijama iz Civilne zaštite Modriča, ovaj radioaktivni materijal je u čvrstom stanju i za sada nema opasnosti od zračenja.

Iz Auto-moto saveza RS-a su potvrdili da je zbog prometne nezgode u mjestu Botajica od 3.25 sati obustavljen promet na magistralnom putu Doboj-Modriča.

Vozila se preusmjeravaju na takozvani stari put Doboj-Modriča.

Kopirati
Drag cursor here to close