USŽ

Podnesen zahtjev za izuzeće županijskog tužiteljstva u predmetu Lipovača i Gluhalić

Vijesti / Flash | 03. 03. 2015. u 20:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom sudu u Bihaću danas je odgođena raspravna sjednica po žalbi Tužiteljstva Unsko-sanske županije, nakon što je ovaj predmet s Vrhovnog suda ponovo vraćen u nadležnost Županije. Sudsko vijeće trebalo je donijeti odluku o određivanju pritvora za osumnjičene Hamdiju Lipovaču i Alena Gluhalića.

Lipovača je osumnjičen za prekoračenje ovlasti u vrijeme dok je obavljao funkciju načelnika Općine Bihać, a Gluhalić za obmanu prilikom dobivanja kredita i krivotvorenje službene isprave.

Na početku današnje sjednice, branitelj prvoosumnjičenog Lipovače, Salih Hodžić zatražio je od Sudskog vijeća izuzeće Županijskog tužiteljstva, te delegiranje drugog tužiteljstva u ovom postupku. U obrazloženju zahtjeva Hodžić je iskaznuo nezadovoljstvo, zbog vršenja pritiska na Vijeće od pojedinih medija.

''Sud se odlučio za prekid, da zastanu s ovim postupkom dok se federalni tužiltelj ne odluči o tome da li će delegirati neko drugo tužiteljstv da postupa u ovoj pravnoj stvari ili će odbiti naš prijedlog za delegaciju i izuzeće Županijskog tužiteljstva u Bihaću'', kazao je novinarima Hodžić.

Dodao je da su danas uputili ovaj zahtjev, s obzirom na jutrošnje informacije, da se vrše neprimjereni pritisci na sud od Županijskog tužiteljstva. Ovom zahtjevu pridružio se i branitelj drugoosumnjičenog Gluhalića, Ilijaz Midžić.

Sudsko vijeće je razmotrilo zahtjeve obrane i donijelo odluku o odgađanju današnje sjednice do, kako je rečeno, odluke Federalnog tužiteljstva o tome da li će delegirati drugo tužiteljstvo u ovom predmetu ili će odbiti zahtjev obrane za izuzećem Županijskog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close