Gdje to ima?

Podjela bračne imovine u BiH se čeka 24 godine?!

Vijesti / Flash | 05. 08. 2014. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 20 građana, koji su se danas okupili ispred zgrade Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) izražavajući nezadovoljstvo radom tog tužiteljstva i cjelokupnog sustava u BiH prosvjede je nastavilo ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Tom prilikom 61-godišnja Sarajka Latifa Pajić kazala je za Fenu da iako ima pravosnažnu presudu od Vrhovnog suda FBiH već "24 godine nije ušla u proces podjele bračne imovine".

''Ni dan danas nisam ušla u svoj proces niti sam dobila novac. U kojoj to državi ima? U svim normalnim državama proces oko podjele bračne imovine traje dvije godine, a meni su uzeli 24 godine'' kaže Pajić.

Smatra da nijedna sutkinja u njezinom predmetu ''nije bila sutkinja''.

''Sada sam predmet predala Visokom i sudskom tužiteljskom vijeću BiH, a zatim i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Tražim da mi se kaže tko je stajao iza ovih sudaca i tko je toliko zavlačio ovaj predmet'', istakla je Pajić.

Građani su naglasili da će "svakog časa" okončati proteste, koji su se danas, kako je kazao jedan od prosvjednika Vilimir Tučić, odvijali i u Tuzli i Srebreniku. Prosvjedi su organizirani i u Mostaru, no oko podne se okupio neznatan broj ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close