Tužiteljstvo

Podignuta optužnica protiv Safeta Brkića zbog ratovanja na strani ISIL-a

Vijesti / Flash | 22. 05. 2015. u 08:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj iz Odsjela za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstava BiH podigao je optužnicu protiv Safeta Brkića, rođenog 18.1.1986. u Sarajevu, nastanjenog u Olovu, državljanina BiH.

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva BiH, Brkić se tereti da je sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć terorističkoj grupi i borio se zajedno s drugim osobama iz Bosne i Hercegovine, koji su boravili u Siriji na strani snaga ISIL-a u Siriji, u jedinici ''Muhadžiri Ensarije''.

Prema navodima optužnice, optuženi Brkić je sredinom svibnja 2013. godine otputovao u Istambul, odakle je ilegalno prešao granicu između Turske i Sirije i ušao u Siriju u grad Haritan gdje je ilegalno boravio do ožujka 2014. godine.

U grad Haritan je došao s namjerom da se bori na strani tzv. Islamske države organizirane na teritoriji Sirije i Iraka i terorističkim organizacijama Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) koji djeluje na području Sirije i Iraka, a koja se nalazi na listi terorističkih grupa i organizacija, koju je načinilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija. Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo Organiziranje terorističke grupe. Optužnica će biti upućena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close