Ustavni sud i dayton

Plavšić proziva Izetbegovića: Bijela košulja među mudžahedinima

Vijesti / Flash | 30. 11. 2015. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zar jedan Bakir Izetbegović treba nama Srbima određivati kako ćemo proslavljati Dan Republike Srpske?! To je potpuno naopako!", izjavila je nekadašnja predsjednik RS-a Biljana Plavšić za Press RS.

Dodala je kako bi za očuvanje interesa Srpske najbolje bilo da srpski predstavnici u Sarajevu bojkotiraju rad zajedničkih institucija zbog odluke Ustavnog suda BiH da se 9. siječnja ne može proslavljati kao Dan Republike Srpske.

Plavšić, koju je sud u Haagu osudio za ratne zločine, smatra kako je odluka Ustavnog suda BiH strašna i skandalozna, te da svako produbljivanje sukoba između vlasti i opozicije u Srpskoj jedino ide "na vodu" bošnjačkim političarima i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

Podsjetila je kako je tu odluku pozdravio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je ''dan uoči napada na Ozren pozdravljao mudžahedine i pružao im moralnu podršku za napad na srpska sela'', prenijela je Srna.

"Možete ga (Bakira, op. ur.) vidjeti u onom famoznom filmu, gdje njegov otac dolazi među mudžahedine i pozdravlja ih s 'Alahu ekber'. Svi su odjeveni u maskirne uniforme, pa i sam Alija. Jedini čovjek koji je na toj snimci bio u civilnom odjelu i nosio bijelu košulju jeste Bakir Izetbegović", rekla je Plavšić.

Prema njezinim riječima, Ustavni sud BiH potpuno je nakaradan i nije ustanovljen Daytonskim mirovnim sporazumom, već je uspostavljen da bi se stalno poticalo sjeme razdora i držale tenzije.

"Daytonski sporazum je proteklih godina namjerno mijenjan na štetu Srpske. Kada sam odlazila s dužnopsti predsjednika Republike Srpske stanje je bilo neusporedivo bolje nego danas", naglasila je Plavšić te navela da kada je riječ o ovakvim stvarima nema više stranaka.

"Nema više vlasti i opozicije, već postoji samo Republika Srpska i njezin narod", poručila je.

Kopirati
Drag cursor here to close