Vlast

Perić i HDZ 1990 idu u oporbu u HBŽ-u

Vijesti / Flash | 01. 12. 2014. u 10:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nama je u interesu da se formira jedna kvalitetna Vlada Hercegbosanske županije koja će pokrenuti ovu županiju i pomoći da se izvučemo iz krize koja vlada na prostoru Bosne i Hercegovine'', rekao je za agenciju Fena predsjednik Hrvatske nezavisne liste (HNL) Josip Perić.

Njegova stranka u novi saziv županijske Skupštine ulazi s dva zastupnika, te će po riječima Perića biti ''sigurno kvalitetna opozicija'' i apsolutno će podržati formiranje vlasti.

''Svoje dvije ruke dajemo bez ikakvih uvjeta i ne tražimo apsolutno ništa i još dalje, što se god bude radilo u interesu županije i građana, mi ćemo podržati'', kazao je Perić te dodao kako će isto tako biti oporba i za sve ono što se ne bude radilo po zakonu te će sigurno poduzimati sve mjere da spriječe protuzakonite radnje.

I HDZ 1990 u Hercegbosanskoj županiji predstavljat će opoziciju u novom sazivu vlasti koju će činiti HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima.

Po riječima predsjednika Županijskog odbora HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije Bore Krište, s njima nitko do sada nije službeno razgovarao od strane predstavnika HDZ-a BiH dok su s njihove druge strane obavljeni kontakti i razmijenjena mišljenja sa svim drugim parlamentarnim strankama koje su izborile svoje mandate u Skupštini Hercegbosanske županije.

''Iako smo druga stranka po jačini u ovoj županiji s osvojenih četiri mandata, nema nikakvih naznaka da ćemo biti dio vlasti'', za Fenu je kazao Krišto.

Također se od Krište doznaje da bi idući tjedan trebala biti održana nova sjednica Skupštine Hercegbosanske županije, gdje će se znati novo rukovodstvo, nova radna tijela kao i izaslanici ispred ovog doma u Dom naroda Federacije BiH.

S druge strane Pravaško seljački savez je isto tako pregovarao s HDZ-om BiH u više navrata oko formiranja vlasti u ovoj županiji ali, kako je za Fenu prenio predsjednik Županijskog odbora HSS-a i član predsjedništva ove stranke te aktualni zastupnik u novom sazivu Skupštine HBŽ Ivan Milić, ništa konkretno nije dogovoreno.

Inače, U Hercegbosanskoj županiji devet mandata pripalo je Koaliciji HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne, četiri mandata stranci HDZ 1990, tri mandata SNSD-u, po dva mandata osvojili su Hrvatska nezavisna lista - HNL, SDA, Narodna stranka radom za boljitak, Pravaško seljački savez (HSP BiH-HSS Stjepana Radića), dok je SDP BiH osvojio jedan mandat.

Kopirati
Drag cursor here to close