Osuda napada

Papa apelirao na hrabre odluke Izraelaca i Palestinaca na pomirenju nakon napada u sinagogi

Vijesti / Flash | 19. 11. 2014. u 13:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je danas osudio jučerašnji smrtonosni napad u Jeruzalemu i apelirao na Izraelce i Palestince da donesu ''hrabre odluke'' koje su potrebne da se postigne pomirenje.

On je također pozvao na uzdržanost i dijalog u vrijeme kada se strahuje da sukob između dva naroda ulazi u novu fazu sektaškog nasilja i Izrael upozorova na oštar odgovor na ubojstva.

''Pratio sam sa zabrinutošću alrmantno povećanje napetosti u Jeruzalemu i drugim dijelovima Svete zemlje i neprihvatljiive incidente kojih čak ni vjerska mjesta nisu bila pošteđena'', istaknuo je papa, dodavši da iz dubine svog srca apelira na umješane strane da okončaju ciklus mržnje i nasilja i preduzmu hrabre odluke za pomirenje i mir.

''Izgradnja mira je teška ali bez mira život je mučenje'', ocijenio je pontif.

Petero Izraelaca ubijeno je u napadu dvojice palestinskih napadača naoružanih satarama, noževima i pištoljima. Oba napadača su ubijena u sukobu s policijom, prenosi Tanjug.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaprijetio je oštrim odgovorom i već jutros se vidjelo da to nije samo prazna prijetnja jer je u istočnom Jeruzalemu srušena kuća u kojoj je stanovao Palestinac vinovnik napada u listoadu, prenio je AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close