Planina Ozren

Pao zrakoplov kod Doboja, jedna osoba poginula

Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2015. u 12:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov srpskih registracijskih oznaka srušio se na planini Ozren, nedaleko od Doboja, a jedna osoba je poginula, prenose "Nezavisne" novine.

U zrakoplovu je bilo troje putnika od kojih je prema neslužbenim informacijama jedna osoba poginula a jedna teže ozlijeđena. Zrakoplov koji se srušio bio je angažiran na izbacivanju otrova- mamaca za lisice.

Na zahtjev Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, a sukladno propisanim procedurama, danas je angažiran helikopter iz sastava 1.HS/Brigade zračnih snaga i Protuzračne obrane namijenjen za službu traganja i spašavanja, uslijed pada manjeg zrakoplova na prostoru Ozrena, lokacija Velika Ostravica.

Posada helikoptera MI 8T OS BiH poletjela je u 13.10 sati iz zrakoplovne baze Mahovljani-Banja Luke sa zadaćom traganja i lociranja mjesta nesreće te evakuacije ozlijeđenih do prve mediciske ustanove.

Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama i time dati puni doprinos u izvršavanju ove zakonom propisane zadaće, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close