44 milijuna eura

Pao brod sa 1,1 tonom kokaina; uhićena dva Hrvata i Srbin

Vijesti / Flash | 21. 05. 2015. u 17:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, španjolske i hrvatske policije, zaplijenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zapljena te droge u posljednjih nekoliko godina, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Na jahti 'Amsterdamer', u španjolskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Europi", objasnio je Stefanović i dodao da su u akciji uhićene tri osobe, od kojih jedan srpski državljanin i dva državljanina Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da su na toj jahti krijumčarile kokain, prenosi Tanjug.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je na 44 milijuna eura, priopćeno je iz MUP-a i istaknuto da je u okviru te akcije, istoga dana u Valenciji uhićeno više osoba pripadnika te organizirane kriminalne grupe.

Stefanović je istaknuo da je to bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmjerena na sprječavanje šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close