Željka ne zna što govori

Pandurević: Cvijanović obmanjuje javnost

Vijesti / Flash | 20. 08. 2014. u 19:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da premijerka RS-a Željka Cvijanović obmanjuje javnost svojim tvrdnjama da je aktualna Vlada smanjila nezaposlenost u ovom entitetu za 2,7 posto.

Pandurević je na konferenciji za novinare rekla da Cvijanović “ili ne zna što govori ili namjerno obmanjuje javnost”.

- Ovakvu izjavu mi vidimo kao pokušaj SNSD-a da pokuša opravdati zapošljavanje djece svojih članova - rekla je ona, dodavši da su statistički podaci totalno drugačiji od onoga što je javnosti prikazala predsjednica Vlade RS.

Statistika govori, navela je Pandurević, da je u odnosu na 2006. godinu broj zaposlenih u RS-u manji za 9.499, a da je istovremeno broj nezaposlenih porastao za 5.178.

Ona je još navela da je broj zaposlenih u javnim poduzećima u odnosu na 2007. godinu porastao za deset tisuća, dok je u realnom sektoru manje 25.000 radnika u odnosu na to razdoblje.

SDS-ova vlada je 2006. godine ostavila suficit u budžetu od sto milijuna KM i dug od 1,4 milijarde, a dug RS danas je blizu 5,5 milijardi KM, navedeno je na konferenciji za novinare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close