Akcija 'Pješak'

Otkriveno 6 osoba s Kosova pri ilegalnom prelasku granice

Vijesti / Flash | 21. 09. 2012. u 12:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije "Pješak" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su u četvrtak u suradnji sa Graničnom policijom Crne Gore i Policijskom stanicom Bileća MUP-a RS-a spriječili ilegalan prelazak državne granice tri državljanina Srbije sa područja Kosova.

Osobe, koje su posjedovale putne isprave Kosova, otkrivene su u pokušaju ilegalnog prelaska u graničnom pojasu Zlatište na području općine Bileća, a na teritorij BiH došli su iz smjera Crne Gore.

Nakon provedene prekršajne procedure pred Osnovnim sudom Trebinje, ove tri osobe su, uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja sa teritorije BiH, predane Službi za poslove sa strancima BiH.

U nastavku aktivnosti akcije "Pješak" pripadnici JGP Trebinje danas su u jutarnjim satima, u autobusu koji je vozio na relaciji Bileća - Sarajevo, otkrili još tri osobe s područja Kosova.

Osobe će nakon provedene prekršajne procedure pred Osnovnim sudom Trebinje biti predane Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje. Pripadnici JGP Trebinje dosad su u akciji "Pješak", u dva navrata, otkrili devet stranih državljana - četiri Sirijca, tri Afganistanca i dva Palestinca.

Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani u četvrtak su iza ponoći prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani lišili slobode Z. N. (1976.), državljanin BiH.

Graničnom kontrolom je ustanovljeno da je za njim potragu raspisao MUPRS-a zbog krivičnog djela - krađa. Osumnjičeni je predan službenicima Sudske policije Trebinje, priopćio je Glavni ured Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close