Važne face

Osobno osiguranje ima 27 dužnosnika

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 11:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH trenutno u BiH osigurava kao osobno osiguranje 27 osoba, među kojima su uglavnom rukovoditelji institucija BiH, rekao je predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Srpski izaslanik u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović od Zvizdića je u okviru izaslaničkog pitanja na sjednici Doma zatražio informaciju o tome tko od rukovoditelja institucija BiH ima osobno osiguranje, koliko se godišnje sredstava koristi u te svrhe i koliko je od siječnja do 15. listopada ove godine to koštalo Direkciju za koordinaciju policijskih tijela.

"Trošenje tolikih sredstava proračuna u te svrhe je upitno. Želim pitati jesu li te funkcije kao što su bile 2003, 2004 i 2005. isto toliko sada ugrožene sigurnosno? Pitam zašto su sigurnosno ugrožene, kao i to osiguravaju li se strana predstavništva u BiH, kao i naša predstavništva u svijetu", rekao je Nović i dodao da to treba sagledati Vijeće ministara BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela osigurava, između ostalog, članove Predsjedništva, predsjedatelja Vijeća ministara i strane dužnosnike u BiH, predsjednika Suda BiH i glavnog tužitelja, rukovoditelje parlamenta BiH i osobe koje se štite po posebnoj odluci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Srpski izaslanik Dragutin Rodić upitao je u kada će Vijeće ministara donijeti pravilnik o reguliranju maksimalnih cijena lijekova, gdje nema pomaka ni nakon pet mjeseci i plaćaju se najskuplje cijene u regiji, prenijela je Srna.

"Kada dobijemo mišljenja institucija i ministarstava o pravilniku, odmah ću ga staviti na dnevni red sjednice, još juna 2016. Agencija za lijekove je proslijedila nacrt zakona, još nismo dobili mišljenja institucija. Stručni savjet Agencije nema konsenzus oko cijena u pravilniku. Očekujemo da struka to uradi na novoj sjednici Stručnog vijeća i mi ćemo to podržati nakon toga", rekao je Zvizdić.

Na pitanje hrvatskog izaslanika Martina Raguža zašto kasni dinamika izgradnje Koridora Vc, ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko rekao je kako se most kod Svilaja trenutno gradi, za most Gradiška 4,8 milijuna eura za investiranje su "spašena" koja su bili stavljena po strani, a projekt Mostar jug ponovo je uvršten na listu projekata, odnosno dio gradnje puta kod Počitelja, i bit će što prije realiziran.

Kopirati
Drag cursor here to close