Komentar na reviziju

Odluka je narušila odnose

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 19:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Žalosti me sto je tako jedna važna odluka donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako smo se opredijelili da ćemo djelovati'', kazao je Dragan Čović komentirajući odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid.

Naglasio je kako ne želi povrijediti nikoga, ali da ovakva odluka unosi nemir i narušava odnose u državi.

''To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju. Budućnost ove zemlje ovisi o kvaliteti unutarnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način. Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju'', dodao je lider HDZ-a i član Predsjedništva BiH.

Zaključio je i da ''ne bi želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo'', javlja N1.

''Nažalost, ovakva odluka unijela je nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BIH. Mislim da svi skupa trebamo biti okrenuti prema našem EU putu i budućnosti i učiniti sve da do kraja godine steknemo kandidacijski status.

Ne smijemo dopustiti da ovo pitanje zasjeni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu. To znači da u nadolazećem razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti nositi se ovom situacijom'', kazao je Čović.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas održano savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid. Kako je odlučeno, BiH će ponovo pokrenuti reviziju Tužbe protiv Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close