Obilježena 10. godišnjica 1. Pješačke pukovnije OSBiH i 23. godišnjica HVO-a

Vijesti / Flash | 08. 04. 2015. u 13:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH, danas je u vojarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu obilježena 10. godišnjica te pukovnije kao i 23. godišnjica formiranja Hrvatskog vijeća obrane.

Središnjoj svečanosti nazočili su ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa zamjenicima Emirom Suljagićem i Borisom Jerinićem, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč i generali OS BiH, zatim predstavnici Vijeća ministara BiH, vojno-diplomatski kor akreditiran u BiH, predstavnici civilnih vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, brojni bivši pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane, te drugi gosti i zvanice.

OBILJEENA 10. GODINJICA 1. PJEAKE PUKOVNIJE OS BIH I 23. GODINJICA HVO-A LIVNO, 8. travnja (FENA) - U...

Posted by Federalna novinska agencija - FENA on Wednesday, April 8, 2015


O ulozi Hrvatskog vijeća odbrane, njegovom putu, jedinicama ponosa i slave govorili su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i zapovjednik 1. pješačke (gardijske) pukovnije, brigadir Slaven Galić, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

- Zahvaljujući iskustvu pripadnika Hrvatskog vijeća obrane koji su postali pripadnici Oružanih snaga BiH, prenesena su i iskustva koja se sada koriste kroz Oružane snage BiH koje će uskoro, nadam se, biti i snage NATO-a – kazala je ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Dodala je kako veličanstven je osjećaj biti u Livnu na 23. obljetnici osnutka HVO-a i 10. obljetnici 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

- Čini me ponosnom biti ispred stroja koji odiše profesionalnošću, koji u sebi sadrži iskustvo i mladost. Vi ste budućnost i vi ste jamac naše sigurnosti – istaknula je ministrica obrane.

U spomen na poginule pripadnike HVO-a, visoka vojno izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH položilo je vijence i zapalilo svijeće u Sarajevu, Orašju, Vitezu, Tomislavgradu, Livnu i Mostaru, a svetu misu za poginule branitelje predvodio je vojni biskup dr. Tomo Vukšić u Franjevačkom samostanu Gorica u Livnu.

U sklopu obilježavanja godišnjice, u Narodnom sveučilištu u Livnu održan je prigodan kulturno-umjetnički program te predavanje povjesničara dr. Ante Nazora o Domovinskom ratu u BiH, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close