Jonathan Moore

Novi voditelj Misije OESS-a u BiH posjetio Mostar

Vijesti / Flash | 17. 09. 2014. u 18:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u svom Uredu u nastupni posjet, novog voditelja Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanika Jonathana Moorea.

Tijekom susreta gradonačelnik Bešlić upoznao je veleposlanika Moora s političkim prilikama, posebice s teškoćama u funkcioniranju grada, u svijetlu činjenice da u Mostaru ne funkcionira zakonodavna vlast.

Također, bilo je riječi i o posljedicama, koje su po grad i gradsku imovinu imali nasilni i rušilački prosvjedi od 7. veljače ove godine. Stoga je gradonačelnik Bešlić iskoristio priliku da od veleposlanika Moora zatraži pomoć od OESS-a za obnovu Centra za usluge građanima, koji je bio smješten u zgradi Gradske uprave u Cernici, koja je također spaljena tijekom rušilačkih prosvjeda

Gradonačelnik je ukazao, i iz godine u godinu, sve lošiji položaj općina i gradova, kada je u pitanju raspodjela prihoda od PDV-a, jer se on stalno smanjuje na njihovu štetu.

Veleposlanik Moor i gradonačelnik Bešlić razgovarali su i o obrazovanju, a gradonačelnik Bešlić je zamolio pomoć Misije OESS-a u poboljšanju uvjeta kada su u pitanju školski objekti.

Gradonačelnik je ovom prigodom veleposlaniku uručio monografiju „Mostar u slici i riječi“.

Voditelj Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Jonathan Moore, preuzeo je svoju dužnost 3. rujna 2014. godine, a na ovoj dužnosti zamijenio veleposlanika Fletchera M. Burtona.

Moore, koji je profesionalni diplomat u Višoj diplomatskoj službi SAD-a, ima široko iskustvo na zapadnom Balkanu i u istočnoj Europi.

Službovao je u Bosni i Hercegovini na dužnosti savjetnika voditelja Misije OESS-a 1996. godine i zamjenika veleposlanika SAD-a od 2009. godine do 2012. godine.

Prije preuzimanja dužnosti voditelja Misije OESS-a u BiH, Moore je bio direktor Ureda za južnu i središnju Europu pri američkom State Departmentu.

Također je službovao u Veleposlanstvu SAD-a u Beogradu.


Kopirati
Drag cursor here to close