Kladuša

Novi napad na imama

Vijesti / Flash | 01. 01. 2015. u 21:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trnovački imam Selvedin ef. Beganović, imam u džematu Trnovi, općina Velika Kladuša, napadnut je u četvrtak oko 18 sati kod imamske kuće od strane nepoznatog napadača koji ga je ozlijedio prvo tupim predmetom, a onda zarezao nožem na dva mjesta. Napad se dogodio u trenutku kada je efendija Beganović pošao dati psu vode prije ulaska u džamiju.

Kako saznaje 'Avaz', nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je iznenađeni imam pao na zemlju pokušao ga je ubosti nožem u prsa i vrat. Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je, pozvao policiju. Beganović je u predjelu srca zadobio udarac nožem koji, na sreću, nije bio dubok, te ranu na vratu.

Ozlijeđeni imam je vozilom hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši transportiran do Kantonalne bolnice (KB) 'dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću gdje pregledan na Odjelu kirurgije, ali je nakon toga na vlastiti zahtjev pušten kući. Saznaje se da je veoma uznemiren i u teškom psihičkom stanju. Međutim, prema neslužbenim informacijama, napadnuti imam je vidio napadača koji nije bio maskiran.

Ovo je treći napad na Beganovića u posljednjih 25 dana. Dana 8. prosinca također u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napala je nožem trnovskog imama i nanijela mu teže tjelesne ozljede u predjelu ramena i ruke. Potom je 13. prosinca napadnut u predulazu džamije također od nepoznate maskirane osobe i tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede, ali pri tome veći broj udaraca po cijelom tijelu.

Kopirati
Drag cursor here to close