Novi izazovi i prijetnje trebaju adekvatan odgovor međunarodne zajednice
Crnadak na Cipru
OBJAVA: Petak, 19. svibnja 2017. 18:25
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Igor Crnadak ruka objašnjava
0

Crnadak je naglasio da male zemlje, kao što je BiH, ne mogu igrati ključnu ulogu u borbi protiv globalnih prijetnji, ali da mogu dati značajan doprinos svjetskom miru i sigurnosti kroz izgradnju stabilnog okruženja i konstruktivne uloge u regionalnim strukturama

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak istaknuo je u obraćanju na 127. zasjedanju Odbora ministara Vijeća Europe kojim trenutno predsjedava Cipar, da novi izazovi i prijetnje, između ostalih, međunarodni terorizam, promet narkotika, organizirani kriminal te regionalni konflikti i globalno siromaštvo, nose globalni karakter i da trebaju adekvatan odgovor međunarodne zajednice, kao i solidarnost u naporima za njihovo premošćavanje.

U tom kontekstu, podvukao je značaj snažne suradnje u jugoistočnoj Europi, posebno na prostoru zapadnog Balkana, jer se jačanjem suradnje između država u oblasti ekonomije, sigurnosti, kao i u drugim oblastima, najbolje doprinosi ostvarenju spomenutih ciljeva.

Na kraju izlaganja na dvodnevnom zasjedanju Odbora ministara Vijeća Europe u Nikoziji, koje je završeno u petak, Crnadak je naglasio da male zemlje, kao što je BiH, ne mogu igrati ključnu ulogu u borbi protiv globalnih prijetnji, ali da mogu dati značajan doprinos svjetskom miru i sigurnosti kroz izgradnju stabilnog okruženja i konstruktivne uloge u regionalnim strukturama.

Tijekom razgovora s predstavnicima Vijeća Europe, zahvalio je za sudjelovanje izaslanstva Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u promatračkoj misiji lokalnih izbora u BiH, održanih 2. listopada prošle godine, što je još jedan pokazatelj kontinuirane zainteresiranosti ove institucije za situaciju u BiH te podrške i pružanja pomoći tijekom proteklih godina.

Ministar vanjskih poslova BiH u petak se u Nikoziji sastao i s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, a na marginama 127. zasjedanja Odbora ministara Vijeća Europe susreo se i s povjerenikom za ljudska prava Vijeća Europe, Nilsom Muižnieksom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.