'Prijatelji'

Nisu zaslužili: Srebrenica 'čisti' popis počasnih građana

Vijesti / Flash | 28. 03. 2014. u 10:57 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ostao bez titule počasnog građanina Sarajeva zbog izjave o formiranju trećeg entiteta u BiH, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uskoro bi mogao ostati i bez titule počasnog građanina Općine Srebrenica.

Naime, Klub vijećnika SDA predložio je da se ova tačka nađe na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine, prenosi sarajevsko Oslobođenje. Međutim, na inicijativu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, sjednica je prekinuta kada je na red došla ova točka. Konačna odluka bit će donesena za sedam dana.

''Na sljedećoj sjednici Skupštine bit će razmatrana ne samo odluka o imenovanju Milana Bandića za počasnog građanina nego i sve druge odluke o počasnim građanima Općine. Mi imamo gradonačelnika Inđije, koji je počasni građanin Srebrenice, a ja ne znam nijedan razlog za to, čak ne znam ni ime čovjeka. Toliko o odnosima te dvije općine, Inđije i Srebrenice'', rekao je Oslobođenju Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice.

Budući da je Bandić titulu počasnog građanina Srebrenice dobio kao gradonačelnik Zagreba, Duraković smatra kako njegov istup kao gradonačelnika sa sobom nosi određenu političku, odnosno javnu dimenziju. Ističe kako između Zagreba i Srebrenice i nije bilo neke posebne suradnje.

''Grad Zagreb jedino pomaže Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba oko dolaska u Srebrenicu svake godine. To je sva aktivnost koju smo mi imali zajedno i nekakav sanitet koji je doniran Srebrenici. To nije sanitet od 200.000 maraka, nego je to vozilo koje je otpisano. I sad od toga pravimo senzaciju da je to osoba ili pojedinac koji je dao neki poseban doprinos Srebrenici'', naglasio je Duraković, dodajući da Bandić, ali i druge osobe koje su dobile ovu titulu, nisu svojim djelima pokazali da zaslužuju nositi titulu počasnog građanina općine koja ima svoju planetarnu ulogu u smislu proteklog rata.

''Ja sam stava da ta osoba ne može nositi titulu počasnog građanina, jer nije to pokazao ni svojim djelima, a niti posljednjom izjavom, koja je duboko povrijedila građane BiH, posebno one koji su, nažalost, svoje živote dali za ovu državu koju danas neki pokušavaju razgrađivati'', rekao je Oslobođenju srebrenički načelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close