Na odlasku

Nikšić: Vlada je preživjela sve oblike kriza

Vijesti / Flash | 26. 11. 2014. u 09:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ova Vlada je preživjela sve oblike kriza'', izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje rekavši kako vlada mora raditi bez obzira na sve te da ga čude izjave pojedinih političkih dužnosnika koji se šokiraju što Vlada radi.

''Mi bismo sad prema njihovom mišljenju valjda svi trebali otići kući i pustiti da sve stane, da nema mirovina, invalidnina, plaća dok se netko ne dogovori oko nove koalicije'' izjavio je Nikšić.

Dodao je kako je svjestan političkih odnosa te da zbog toga neke stvari ne stavlja na dnevni red, jer ne želi nametati bilo kakvu politiku novoj vladi.

''Podsjetio bih da smo prema ocjeni misije MMF-a, bili Vlada koja je vodila odgovornu fiskalnu politiku i tako ćemo se ponašati sve do izbora nove vlade. Kada je u pitanju proračunu, Vlada FBiH je svoj posao uradila i proračun se nalazi u Parlamentu'', rekao je Nikšić.

Rekavši kako je proračun temeljni akt za djelovanje svake vlade, istaknuo je kako se nada da će neka nova vlada biti formirana što prije ''kako bi eventualno mogla uraditi korekcije proračuna u skladu s nekom svojom vizijom''.

''Međutim, teško da ima prostora za neke radikalnije izmjene tako da će proračun za 2015. biti sigurno jako sličan ovome što je predloženo bez obzira na to kada bio usvojen, a najbolje bi bilo da to bude što prije'', kazao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close