summit

Nikolić Dolazi u Sarajevo

Vijesti / Flash | 27. 05. 2016. u 09:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Niković, predjsednik Srbije, posjetit će BiH po prvi put od kad je izabran na tu dužnost, potvrđeno je Nezavisnim novinama iz Predsjedništva BiH.

Nikolić sudjeluje na sastanaku regionalnih lidera u okviru procesa Brdo-Brioni, a pored njega dolazak su potvrdili Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatske, Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Boris Pahor, predsjednik Slovenije, Budžar Nišani, predsjednik Albanije, Hašim Tači, predsjednik Kosova i počasni gost Sergio Mattarella, predsjednik Italije.

Regionalni predsjednici su subotu popodne treblai bi sudjelovati na konferenciji u okviru ovog summita.

Nezavisne podsjećaju kako je Nikolić je trebao posjetiti Sarajevo u ožujku ove godine, što bi bila i njegova prva službena posjeta BiH. Međutim, njegova posjeta je otkazana jer je u međuvremenu u švicarskoj po potjernici iz Srbije uhićen ratni zapovjednik Armije RBiH Naser Orić. Odgađanje posjete zatražio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, koji je u svom zahtjevu naveo da Nikolić može doći u službenu posjetu BiH kada sva tri člana Predsjedništva pokažu jedinstvo i spremnost.

Kopirati
Drag cursor here to close