Nakon dogovora SDA i DF-a

Nije poznat termin sastanaka s HDZ-om o formiranju Vlade FBiH

Vijesti / Flash | 09. 03. 2015. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) nakon jučerašnjeg sastanka u Sarajevu izjavili kako su pronašli rješenje zastoja u formiranju Vlade Federacije BiH, još uvijek nije poznat točan datum kada će biti održan trojni sastanak sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ).

Generalni tajnik SDA Amir Zukić nije želio komentirati posljednji sastanak SDA i DF-a. Zukić je na pitanje hoće li trojni sastanak s HDZ-om biti održan danas rekao da bi "trebao biti ovog tjedna''.

Emir Suljagić iz DF-a je kazao da nije prisustvovao posljednjem sastanku između SDA-a i njegove stranke. On je poručio kako je i predsjednik DF-a Željko Komšić jučer izjavio da je sa SDA sklopljen sporazum, prenosi Anadolija.

"To je sve što vam mogu i ja reći", kazao je Suljagić, dodavši da je prema dogovoru dviju stranaka "dužan" ne govoriti o detaljima jučerašnjeg sastanka. Suljagić je također dodao da mu nije poznat termin novog trojnog sastanka. Glasnogovornik HDZ-a Anđelko Maslać također je izjavio da nema informacije o terminu sljedećeg trojnog sastanka.

Predsjednik DF-a Željko Komšić i potpredsjednik SDA Safet Softić, sudionici jučerašnjeg sastanka, također nisu željeli otkriti detalje dogovora kojem nisu prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Podsjetimo da je SDA na sjednici Glavnog odbora u subotu, 7. ožujka, usvojio odluke o raspisivanju redovnih izbora u SDA, koji će se okončati održavanjem 6. redovnog Kongresa Stranke, 26. svibnja, i pozvao Demokratsku frontu Željka Komšića da se vrati u pregovore kako bi Vlada FBiH i Vijeće ministara BiH bili izabrani do predviđenog roka 11. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close