Istra

Nesreća Citroena s osam osoba: Poginule dvije djevojke, ostali ozlijeđeni

Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2015. u 11:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije su osobe poginule, četiri su teže, a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu, izvijestila je noćas istarska policija, prenosi Index.

Okolnosti nesreće se još uvijek ispituju, a očevid su obavili djelatnici prometne policije i županijski državni odvjetnik. Cesta je bila zatvorena za promet oko tri sata. Prema neslužbenim informacijama u nesreći je sudjelovalo samo jedno vozilo. Ozlijeđene osobe prevezene su u pulsku Opću bolnicu.

"Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli.

U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao, te se zaustavio većim dijelom na kolniku", priopćeno je iz policije.

"U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su zajedno s nadležnom državnom odvjetnicom obavili očevid na mjestu događaja, a za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana-Pula bila je zatvorena za sav promet do 3:30 sati. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Protiv 18-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", navodi se u priopćenju iz policije.

Kopirati
Drag cursor here to close