Wigemark

'Nema izgovora: Stolac ne treba postati novi Mostar'

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 06:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark je za portal European Western Balkans istaknuo da bi izbori trebali biti održani što je prije moguće u Stocu, gdje je zbog većih nepravilnosti i fizičkog obračuna 2. listopada prekinut izborni proces.

“Naše hrvatske kolege ovdje u Sarajevu rekle su nam da je cilj posjete izaslanstva iz Hrvatske Stocu bio smirivanje situacije, a ne jačanje tenzija. Mislim da je veoma važno da se rješenje ovog pitanje ostavi, ako ne lokalnim, onda višim institucijama”, kaže Wigemark.

Napomenuo je kako su izbori u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

“Ukoliko je bilo nekih nelegalnih zbivanja, fizičkog napada, kao što se navodi, postoje pravni mehanizmi za rješavanje tih slučajeva. Mi, kao EU, se ne miješamo u lokalna pitanja. Mislim da je veoma važno da izbori u Stocu budu održani što je prije moguće. To ne bi trebao biti izgovor da Stolac postane novi Mostar”, poručio je Wigemark.

Wigemark je ocijenio je da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te općine i naglasio da to pokazuju njegove dosadašnje pozitivne izjave.

“Važno je da u jednoj osjetljivoj općini kao što je Srebrenica da, tko god da je gradonačelnik ili u gradskom vijeću, predstavlja sve građane”, izjavio je Wigemark i napomenuo da će Srebrenicu, zbog onoga što se tamo dogodilo, uvijek biti u fokusu interesa njenih stanovnika, ali i BiH i svijeta, kazao je Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close