Problemi u Livnu

Ne znaju koji je zakon na snazi: Mirovinski zavod ne želi zaprimati zahtjeve za mirovinu

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 12:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za građansku suradnju Livno građane obavještava kako su Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje i njegove službe dužne zaprimiti dokumente i zahtjev za odlazak u mirovinu.

Inače, u sklopu besplatne pravne pomoći za radnike i sindikate, koju pruža Centar za građansku suradnju Livno, u više navrata su im se obraćali građani, koji tvrde da im u Federalnom zavodu– Županijska administrativna služba za HBŽ sa sjedištem u Livnu, odbija zaprimiti dokumente i zahtjev za odlazak u mirovinu.

Odbijenicu dobivaju uz objašnjenje da još uvijek na snazi nije 'novi' Zakon o MIO/PIO FBiH, a 'stari' Zakon o MIO/PIO FBiH ne vrijedi.

''Obavještavamo sve građane da je još uvijek na snazi postojeći (stari) Zakon o MIO/PIO FBiH, te da se po istom mora postupati. Zahtjevi se moraju zaprimiti, po njema postupiti i na iste odgovoriti'', navedeno je u priopćenju Centra za građansku suradnju, dodajući da za detaljnije informacije mogu kontaktirati ovaj centar putem e-maila: [email protected] ili putem broja telefona: 034 202 770.

Kopirati
Drag cursor here to close