federacija

Natječaji blokirani: Vlada reže broj uposlenika

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 13:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH proširila je zaključke sa sjednice od 30. lipnja 2016., a koji se odnose na obustave natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30. rujna 2016.

Kako je priopćeno nakon sjednice Vlade, danas su dodane nove točke kojim su federalna ministarstva dužna Vladi dostaviti zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje natječajne procedure, s pregledom radnih mjesta u ministarstvima koja su ostala upražnjena odlaskom uposlenika u mirovinu ili prestankom radnog odnosa državnih službenika i namještenika po drugom osnovu, počev od 1. travnja 2015.

Vlada može dati suglasnost za pokretanje procedure prijema na radna mjesta najviše do 50 posto izvršitelja u odnosu na broj upražnjenih radnih mjesta, priopćeno je.

Izuzetno, Vlada može dati suglasnost za prijem i većeg broja izvršitelja ukoliko, na bazi posebnog obrazloženja, bude ocijenjeno da se radi o novim poslovima ministarstava koji su ustanovljeni donošenjem zakona ili podzakonskih akata.

Iste ove odredbe, zaključeno je danas, odnose se i na institucije čiji je osnivač Federacija BiH.

Federalno ministarstvo pravde i Federalni zavod za javnu upravu zaduženi su da, u roku od 60 dana, donesu propis koji će regulisati zapošljavanje u javnoj upravi.

Kopirati
Drag cursor here to close