Gradsko ruglo

Naša stranka: Staklena banka simbol je nesposobnosti lokalne vlasti

Vijesti / Flash | 15. 09. 2015. u 10:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar zatražila je od županijske i gradske vlasti da poduzmu konkretne mjere prema rješavanju Staklene banke, posebno u smislu osiguranja osnovnih mjera zaštite okoliša te stanara obližnjih naselja, prioćeno je iz te stranke.

''Ruševine u središtu Mostara ne samo da narušavaju izgled grada nego su potencijalni izvor infekcija i zaraze, imajući u vidu da su leglo miševa, raznih insekata te okupljalište pasa lutalica'', kazao je Tarik Tanović iz Gradskog odbora NS Mostar.

Mišljenja je kako se u trenutno najgoroj situaciji nalazi zgrada bivše Staklene banke koja je smještena pored središnjeg mostarskog trga jer su, kako je kazao, prizemni dijelovi ovog objekta zatrpani smećem.

''Naša stranka Mostar traži od nadležnih gradskih organa da se podzemni dijelovi objekta isuše i očiste, a da se cijela zgrada zatim potpuno zatvori i na taj način smanji rizik po zdravlje i sigurnost prolaznika te svih onih koji žive u okružju'', poručio je Tanović.

Po njegovim riječima, ako se ovo pitanje uskoro ne riješi, građani koji žive u neposrednoj blizini objekta će morati sami uzeti stvari u svoje ruke.

''To nije samo stvar sramote nefunkcionalne gradske vlasti, već i Hercegovačko-neretvanske županije'', zaključio je Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close