Potvrđeno

Napadač je Nerdin Ibrić: Imao je dvije puške, pištolj i džepove pune streljiva

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2015. u 20:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

"Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca", naglasio je Lukač.

Potvrdio je kako da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

"Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tijekom razmjene vatre", rekao je Lukač te dodao kako je napadač bio naoružan s dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni streljiva.

OSA znala? Bitka do kraja 

Podsjećamo, napadač je oko 19.10 sati upao u policijsku postaju te ubio Dragana Đurića. U razmjeni vatre ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su zbrinuti u Općoj bolnici u Zvorniku i izvan su životne opasnosti.

Federalna televizija objavila je da je Obavještajno-sigurnosna agerncija (OSA) u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja što bi mogao biti mogući motiv.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka srpskih predstavnika u institucijama BiH, da je za utorak ujutro sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog terorističkog napada u Zvorniku.

"Iz svega onoga što za sada imamo od informacija, sasvim je jasno da je riječ o terorističkom činu. Ovim činom ugrožen je život običnog čovjeka, životi naše djece. To je napad na sve nas i stvar u kojoj više nema kompromisa", poručio je Ivanić te naglasio kako je ovo bitka koja se mora dovesti do kraja, naglašavajući da su se predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH dogovorili da insistiraju na tome.

Uvjeti za novi rat 

"Insistirat ću da vrlo brzo sjednu predstavnici svih sigurnosnih organizacija i agencija u BiH. Ovo je prioritet svih prioriteta. Mi ne možemo, ne smijemo i nećemo dozvoliti da terorizam pobijedi, jer im je želja da se maltene stvore uvjeti za novi rat i ovakvim stvarima nikada nećemo popustiti", naglasio je Ivanić.

#Zvornik #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Monday, April 27, 2015


Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić rekao je za FTV kako je napad na policajca, napad na institucije sustava.

''Naši policajci su ljudi koji su uvijek na usluzi društvu i riskiraju svoje živote i zaslužuju respekt. Ovo je situacija iz koje moramo izaći smireno i hladne glave i pustiti institucije da rade svoj posao. Država će znati odgovoriti na ovakva događanja'', rekao je Zvizdić i dodao kako će u utorak u 11 sati sazvati sjednicu Vijeća ministara.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je kako smo u ogromnim problemima.

''Moramo im se suprotstaviti. Ili ćemo mi pobijediti terorizam ili će terorizam pobijediti državu", poručio je.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je Srni da je, nakon napada u Zvorniku, Direkcija pojačala osiguranje štićenih objekata, te da je na vezi sa svim policijskim agencijama u BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close