Dodik o sigurnosti

Napad u Zvorniku je dokaz da Srpska ne može računati na BiH

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2015. u 19:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku dokaz da Srpska ne može računati na obavještajne izvore iz BiH.

"Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko sigurnosna struktura u BiH funkcionira i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni da bilo gdje naprave teroristički akt", rekao je Dodik te istaknuo kako je ovo napad na institucije sustava i da sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to na taj način predstaviti.

Dodik je podsjetio kako je napadač izabrao kao metu napada policijsku postaju, došao s automatskom puškom, vikao "Alahu ekber" i bezočno ubio policajca.

Bez obzira što je pojedinac izvršio ovaj napad, kaže Dodik, on je morao u nekoj sredini biti educiran za tako nešto.

"Očigledno je da je tu riječ o napadu iz vjerskih i terorističkih razloga i da je ovo teroristički akt", rekao je Dodik i dodao da se napad dogodio iznenada i neočekivano.

Dodik je naglasio da će Republika Srpska, nakon svega ovoga, morati još jednom staviti na dnevni red svoju sigurnosnu strukturu.

"Trebamo vidjeti na koji se način moramo braniti od takvih koji iznenada napadaju i udaraju na institucije sustava", rekao je Dodik izrazivši sućut obitelji stradalog policajca u terorističkom napadu u kojem su još dvojica policajaca ranjena.

"Najveća je žal za poginulim policajcem, koji je danas mirno došao na posao. Najveća tuga je za njegovu obitelj kojoj izražavam sućut", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da ga je telefonom nazvao premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji mu je rekao da prenese izraze sućuti obitelji nastradalog policajca.

Podsjećamo, na policijsku postaju u Zvorniku u ponedjeljak je pripadnik vehabijskog pokreta izvršio teroristički napad u kome je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.

Kopirati
Drag cursor here to close