Plin

Napad u Tomislavgradu: Osam osoba u tužiteljstvu; među njima i Švicarac

Vijesti / Flash | 17. 08. 2015. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, uz načinjeni izvještaj o počinjenju kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, predalo je županijskom tužiteljstvu u Livnu osam osoba zbog izgreda u selu Omerovići kraj Tomislavgrad.

Kako nam je potvrdila županijska tužiteljica Nevenka Čorić, osobe su zaprimljene te je u tijeku njihovo saslušanje.

''Predmet je zaprimljen, osobe su na saslušanju te će nakon toga županijskom sudu biti upućen zahtjev za pritvor osumnjičenih'', rekla je za Bljesak.info tužiteljica Čorić i dodala kako je jedan od sudionika napada u Omerovićima već u pritvoru.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije potvrđeno nam je kako su oni odradili svoj dio posla i da je sada sve na pravosuđu.

''Što se policije tiče, u posljednjih 48 sati završili smo kriminalističku obradu. Osam osoba je proslijeđeno tužiteljstvu'', rečeno je za Bljesak.info iz županijskog MUP-a.

''Radi se o osobama porijeklom iz Posušja ili su vezani za Posušje. Jedna osoba ima državljanstvo Hrvatske i Švicarske'', potvrđeno je iz MUP-a ranije pisanje portala Bljesak.info. Dvojica od njih žive u Zagrebu, a jedan u Švicarskoj.

Podsjećamo, u rano jutro 15. kolovoza ova skupina mladića došla je u selo Omerovići gdje su ispred džamije postavili plinsku bocu te razbili prozore na automobilima i jednom stambenom objektu. Nakon što su mještani izašli pred njih, skupina se razbježala te uputila u smjeru Posušja.

Pripadnici Policijske uprave Posušje uhitili su tog jutra jednog od sudionika, jedan se sam predao policiji a tijekom istrage policija iz Tomislavgrada došla je i do drugih osumnjičenika.

Napad su osudile političke stranke, a načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin izrazio je zgražanje nad ''huliganskim napadima grupe pijanih osoba''.

''Nakon očitog pijančevanja i prolaska kroz našu općinu, svoj boravak u Tomislavgradu iskoristili da bi iskazali svoju neljudskost prema bošnjačko-muslimanskim stanovnicima u selu Omerovićima'', navodi se u priopćenju za javnost načelnika Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close