Libija

Naoružane osobe opkolile zgradu ministarstva vanjskih poslova u Tripoliju

Vijesti / Flash | 28. 04. 2013. u 15:58 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružane osobe opkolile su u nedjelju libijsko ministarstvo vanjskih poslova, tražeći da bude "očišćeno od agenata" i veleposlanika svrgnutog predsjednika Moamera Gadafija - izjavio je neimenovani dužnosnik.

Ova naoružana grupa spriječila je osoblje da uđe u zgradu ministarstva u Tripoliju - rekao je AFP-u dužnosnik ministarstva, pod uvjetom da ne bude imenovan.

Gotovo 30 vozila, od kojih je na nekima postavljeno protuavionsko oružje, i više desetina naoružanih muškaraca opkolili su zgradu ministarstva.

Neimenovani dužnosnik je kritizirao "izuzetno ofanzivno" ponašanje naoružane grupe pa čak i u slučaju da su njihovi zahtjevi "legitimni" jer to ne opravdava "paraliziranje rada čitavog ministarstva".

Generalni nacionalni kongres Libije, koji predstavlja najvišu političku vlast u zemlji, razmatra prijedloge i nacrte zakona po kojem bi bivši režimski dužnosnici bili sklonjeni s visokih političkih funkcija.

Nacrt zakona bi mogao pogoditi nekoliko visokih osoba u sadašnjoj vladi, prenosi AFP i podsjeća da su demonstranti u ožujku opkolili parlament, držeći unutra nekoliko sati poslanike i zahtijevajući usvajanje ovog zakona.

 

Kopirati
Drag cursor here to close