Udar na medije

Nakon portala, hakeri napadaju Federalnu novinsku agenciju

Vijesti / Flash | 21. 10. 2014. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od jučer popodne smo bili prinuđeni obustaviti rad, odnosno svesti ga na minimum zbog hakerskih napada na naš sustav. Obaviještena je policija, a naše tehničke ekipe rade sve što mogu, zaista, da sevis Agencije Fena proradi'', izjavio je za Bljesak.info Fedžad Forto urednik u Federalnoj novinskoj agenciji.

Naime, od ponedjeljka popodne traju hakerski napadi na servis, pa su brojne redakcije u BiH, ali i regiji, uskraćene za informacije koje Fena pruža.

Podsjećamo, proteklih dana i drugi su mediji bili na udaru hakerskih napada. Najteži je pretrpio banjolučki portal Buka iz kojeg su poručili kako nije prvi put da ih se napada.

"BUKA se i do sada susretala s ovakvim vidom hakerske cenzure ali će se izboriti se da i dalje ostane online magazin za online mislioce, i da svojim čitaocima predstavlja istinu koliko god se ona nekom ne sviđala ili ne'', poručeno je iz Buke.

Forto pak kaže kako mu nije jasno kakvo je to morbidno zadovoljstvo raditi ovakve stvari i da se nada da će policija odraditi svoj dio posla u pronalaženju odgovornih.

Post by Federalna novinska agencija - FENA.

U međuvremenu, Fena je uspjela otkloniti posljedice napada.
 
Nakon što smo u ponedjeljak od 16. 21 sati bili meta dos napada, zbog čega smo ostali bez internet konekcije i nismo bili u mogućnosti plasirati naše vijesti, problemi su jutros otklonjeni, tako da će svi naši korisnici, kojima se ovoga puta još jednom ispričavamo, bez ikakvih problema moći preuzimati naše vijesti.

''Ovim putem želimo se ispričati svim našim korisnicima što nismo bili u mogućnosti da emitiramo vijesti od sinoć do jutros. Nadamo se da će naši korisnici pokazati razumijevanje te da se ovakve stvari neće događati u budućnosti, iako to naravno, nikada nije isključeno'', naglašava direktor Fene Faruk Borić.
Kopirati
Drag cursor here to close