Utapanje

Na Boračkom jezeru se utopio 24-godišnjak

Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2015. u 11:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetčetverogodišnji mladić iz Hadžića utopio se danas u Boračkom jezeru, saznaje Klix. Tragedija se dogodila nekoliko minuta prije podneva.

Ovo je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko - neretvanske županije gdje su kazali kako je policiji tragedija prijavljena pet minuta prije podneva.

"Još uvijek ne znamo o kome se radi. Hitna pomoć kao i policijska patrola su odmah upućeni na mjesto događaja, te se trenutno pokušava utvrditi šta se dogodilo", kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a HNŽ za Klix.

Kako se saznaje, mladića koji je u jednom trenutku iz još neutvrđenih razloga nestao pod vodom, na površinu su izvukli njegovi prijatelji.

Vozilom Hitne pomoći je trebalo pola sata da stigne na Boračkog jezera i iako su ga pokušali reanimirati, bilo je prekasno. Inače na ovom kupalištu, iako je masovno posjećeno, nema spasilaca koji bi u ovakvim slučajevima brzo reagirali i možda i spasili život unesrećenima.

Dežurni tužitelj je za Bljesak.info izjavio kako je F.E. (1991.) bio na prijateljima na kupanju na dijelu Boračkog jezera koji se zove Velika plaža. "U jednom momentu mladić je jednostavno nestao sa površine vode, te su prijatelji, ali i brojni drugi kupači priskočili u pomoć. Jedan od njegovih prijatelja je zaronio i izvukao ga na plažu međutim F.E. nije davao znakove života", rekao je tužitelj.

U blizini su na odmoru bili i medicinski djelatnici koji su odmah priskočili u pomoć, a tu se zatekao i dežurni tužitelj.

"Ekipa hitne pomoći iz Konjica je veoma brzo došla, pa su mladića prebacili u u Opću bolnicu. Oko 13:50 sati obaviješten sam da su brojni pokušaji reanimacije bili bezuspješni te da je smrt nastupila utapanjem", izjavio je tužitelj za Bljesak.info.

Naveo je također kako je obitelj obaviještena o ovom događaju, te kako su se roditelji izjasnili da nema potrebe raditi obdukciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close