Strpljenju došao kraj

Mostarski vatrogasci pred općim štrajkom

Vijesti / Flash | 19. 03. 2014. u 14:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mostarski vatrogasci nakon tjedan dana dvosatnog štrajka upozorenja proteklog petka dobili plaće za siječanj, ipak s dvosatnom obustavom rada nisu prestali.

- Isplatom plaće za mjesec siječanj nam nije ispunjena ni polovica zahtjeva koje smo uputili Gradskoj upravi Mostara, kazao je Azur Čomor iz Sindikata mostarskih vatrogasaca, navodeći kako s obustavama rada mostarski vatrogasci neće prestati dok im se zahtjevi ne ispune.
Neispunjeni zahtjevi

- Tražimo isplatu plaća, toplog obroka i prijevoza koji nam je ukinut prije dvije godine, kazao je Čomor, napominjući kako vatrogascima nije cilj prosvjedovati ni štrajkati, nego se izboriti za prava koja su mostarskim vatrogascima još davno uskraćena.

Već šest godina, kaže za Dnevni list Čomor, vatrogasci su u nekoj agoniji i borbi za osnovna prava te je i njihovom strpljenju došao kraj.

Zahtjevi koje su vatrogasci postavili, kako je naglasio Čomor, sasvim su razumni s obzirom da su vatrogasci tek nakon najave općeg štrajka dobili siječanjsku plaću.

Stoga će se, kako je rekao, svakodnevni štrajkovi upozorenja održavati sve dok Gradska uprava Mostara ne osigura redoviti kontinuitet u isplati plaća i toplih obroka i dok se ne isplate zaostale naknade troškova prijevoza.

- Čekat ćemo da ostali zahtjevi budu riješeni u nekom razumnom roku, a ako se to ne dogodi, ne isključujemo mogućnost naših radikalnijih poteza, poručio je predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko, napominjući da su već odavno spremni na opći štrajk.

Mostarski vatrogasci oko dva tjedna svakodnevno održavaju dvosatni štrajk upozorenja, s porukom kako ovoga puta neće odustati od borbe za prava koja im po svim moralnim i zakonskim pravima i pripadaju.

Kopirati
Drag cursor here to close