Uručeni ključevi

Mostarski vatrogasci dobili novo vozilo nakon 25 godina

Vijesti / Flash | 02. 04. 2014. u 11:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnicima vatrogasaca općina Ravno, Čapljina, Konjic i Grada Mostara, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, danas je uručio ključeve interventnih vatrogasnih vozila s pripadajućom opremom vrijednom 700.000 KM.

Lasić je nakon uručivanja ključeva predstavnicima kazao kako su svi sretni što je ovaj proces priveden kraju zahvaljujući Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Starost voznog parka

''Svjesni smo kako vatrogasci pogotovo u ljetna vremena imaju teške uvjete da zaštite ljudske živote i materijalna dobra, na neki način smo im htjeli pripomoći s ovih par vozila.No nećemo stati na ovome, za par mjeseci će i preostalih par općina što sada nisu dobile vozilo, dobiti nova specijalizirana vozila. Ovaj proces neće stati, mi ćemo se truditi pomalo obnoviti park'', kazao je Lasić u izjavi za medije.

Istaknuo je kako je ovo vozilo značajno za mostarske vatrogasce, s obzirom na starost njihovog voznog parka, no nije dovoljno, a ako bude sredstava Županija će staviti poseban naglasak na Mostar.

''Ovo vozilo nam znači puno, prije svega bih se zahvalio Vladi i predsjedniku na ovoj donaciji. Donacija je mostarskim vatrogascima vrlo važna jer nakon 25 godina dobivamo novo vatrogasno vozilo'', rekao je Petar Jurić, zapovjednik mostarskih vatrogasaca

Po Jurićevim riječima ovo vozilo je višenamjensko, tako da je izuzetno korisno i za prometne nesreće, izvlačenje auta, jer vozila koja vatrogasci koriste za ove intervencije su '72. i '77. godište.

Veća efikasnost 

''To govori s kakvom opremom mi radimo. Vozilo s ovakvom opremom će mnogo značiti i gradu Mostaru i ljudima koje trebamo eventualno spasiti'', nadodao je Jurić.

Podsjetimo, mostarski vatrogasci jučer su imali namjeru stupiti u generalni štrajk, od čega su odustali, nakon što je u Gradskoj upravi postignut načelni dogovor predstavnika Grada i sindikata Vatrogasaca o njihovim zahtjevima, pa su vatrogasci ostali u štrajku upozorenja.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović zahvalio je na ovoj donaciji, te je istkanuo kako je ovo znatna donacija koja će zasigurno povećati efikasnost i prevenciju u zaštiti od širenja požara, kao i u onim situacijama za koje je vozilo namijenjeno u slučaju prometnih nezgoda.

''Ovo je prvi put da će sve lokalne zajednice dobiti novo specijalizirano opremljeno vozilo koje će umnogome svakoj općini pomoći u prevenciji'', kazao je Šimunović

Kopirati
Drag cursor here to close