Zajedničkim snagama

Mostar: Stanari Bakijine Luke ugasili požar

Vijesti / Flash | 17. 08. 2017. u 07:02 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari su uspješno ugasili požar koji je zahvatio šumu i nisko raslinje u mostarskom naselju Bakijina Luka na obalama Neretve, te približavao stambenim zgradama.

Kako stanari kažu za Bljesak.info požar je izbio oko ponoći, a stanovnici prizemnih ulaza uspjeli su ugasiti požar do intervencije vatrogasaca.

Vatrogasci su rekli stanarima kako je istu večer, samo sat ranije ugašen požar na ulazu u Bakijinu Luku gdje je gorjela klupa, a stanari sumnjaju da je netko namjerno podmetnuo te požare.

''Ja ne mogu vjerovati da netko iz hira pali vatru. Raslinje trava i drveće je poprilično suho, a vjetar širi požar, da nismo na vrijeme uočili i vidjeli požar bi se brzo proširio i lako bi zahvatio i zgradu. Nas nekoliko stanara je iz svojih vrtova izvuklo šlaufe kako bi gasili požar, te smo kantama snosili vodu do požarišta i polijevali, ali posebno me ljuti što nitko drugi od stanara nije sišao kako bi nam pomogao da se ugasi požar, kao da oni ne žive tu'', napisao nam je ogorčeni stanar koji je sudjelovao u gašenju požara.

Inače, tijekom protekla 24 sata vatrogasci u Mostaru su intervenirali sedam puta a većinom su gorjeli otpad, trava i nisko raslinje.

Sveukupno, na području Hercegovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata registrirano je 16 požara, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Vatrogasci u Stocu su imali tri intervencije gdje su gorjele trava i nisko raslinje, u Međugorju je došlo do požara u poslijepodnevnim satima, dok je u općini Prozor-Rama  u blizini sela Here gorjela šuma i nisko raslinje.

Kopirati
Drag cursor here to close