'Operacija' u Vrapčićima

Mostar: Provale u školu i obiteljske kuće, privedene četiri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2014. u 13:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom mjeseca travnja izvršeno je više provala u objekte u prigradskom naselju Vrapčići, sjeverno od Mostara.

U više navrata redakcija portala Bljesak.info kontaktirala je MUP HNŽ, te nam je tek tijekom utorka ustupljena informacija o navedenim događajima. Kako je priopćeno iz MUP-a HNŽ u Vrapčićima je izvršena provala u područnu osnovnu školu, te pet kuća.

Neslužbeno saznajemo da je uglavnom riječ o kućama čiji su vlasnici na radu u inozemstvu.

"Zbog ovih provala identificirane su četiri osobe koje su kriminalistički obrađene. Izvršeni su i pretresi nekih objekata, te je pronađen određen broj otuđenih predmeta. Još uvijek se radi na dokumentiranju ovih slučajeva provala, te bi više informacija za javnost trebalo biti dostupno po okončanju istrage", priopćeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ.

Redakciji portala Bljesak.info obratilo se i nekoliko čitatelja s ovog područja koji su također skrenuli pozornost na pojavu provala u Vrapčićima, te su izrazili zabrinutost situacijom i nesigurnost na ulicama ovog naselja.

Iako je policija došla do četiri osobe koje su 'operirale' u Vrapčićima, od stanovnika ovog naselja saznajemo kako i dalje postoji jedna ili više osoba koje pokušavaju provaliti u pojedine kuće i to ne samo onih vlasnika koji su u inozemstvu.

Do provale u obiteljske kuće u zadnjih nekoliko dana nije došlo jer je stanovništvo na oprezu, te se dodatno osiguravaju na razne načine (ugradnjom alarma, blindo otvora i sl.).

Podsjetit ćemo kako je i u studenom prošle godine na području naselja Zijemlja i Rujište evidentirano više provala u vikendice i obiteljske kuće. Tom prilikom počinjeno je 47 provala i otuđene su tehničke stvari, alati, stolice, sudoperi, umjetničke slike i drugo. Tada su uhićene dvije osobe koje su bile od ranije poznate policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close