HDZ 1990

Mostar ne smije biti žrtva neodgovornih politika

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 16:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Mostar HDZ-a 1990 je na svojoj redovitoj sjednici, održanoj 18. veljače ukazao na problem neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru.

"Grad Mostar i njegovi žitelji, već duže vremensko razdoblje su taoci odnosa između dvije stranke, kojima odgovara postojeće stanje i koje iz statusa quo regeneriraju netransparentnu dominaciju, čiju cijenu plaćaju žitelji Mostara“, zaključak je Gradskog odbora Mostar HDZ-a 1990.

Kao zaključak ustanovljeno je kako su posljedice nepostojanja Gradskog vijeća svaki dan sve veće, kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu. Proračun Grada Mostara usvajaju zastupnici u federalnom Parlamentu, koji s Mostarom nemaju nikakve dodirne točke, a oni na koje se odnosi ne znaju ni kako izgleda. U gradu niču građevine kojih nema u regulacijskim planovima. Nitko ne zna kako se vrši raspodjela renti prikupljenih po područjima jer nema vijećnika  istih. Nastavak izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda stoji. Zračna luka čeka odobrenje za proširenje. Javna deponija Uborak je pretrpana otpadom. Most na vrhu avenije čeka neka bolja vremena. Kroz središte grada i dalje se transportira teški teret, koji u drugim gradovima cirkulira zaobilaznicama.

"I tako", istaknuto je u priopćenju, "u nedogled se može nabrajati što sve stoji u Mostaru i što se sve ne pokreće. A svi smo svjedoci kako grad na Neretvi ima potencijal da bude prosperitetan i europski grad.

Zato se održava stalna napetost i pothranjuje netrpeljivost i to upravo između onih uzrasta koji ne smiju biti zaraženi i koji moraju biti slobodnog duha. Mladi srednjoškolci su jasno pokazali kako oni koji upravljaju našim Mostarom nisu svjesni pogubnosti svojih kampanja zasnovanih na kreiranju straha i prikrivanju egzistencijalnih problema".

U priopćenju se pozivaju HDZ BiH i SDA, da prestanu davati lažna obećanja i rokove već da, zajedno sa drugim strankama, pokrenu dogovor koji će rezultirali uvođenjem novih izbornih pravila za Mostar, koji će biti u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

"Gradski odbor Mostar HDZ-a 1990 je pripremio prijedlog izmjene izbornih pravila za Mostar koji zadovoljava odluku Ustavnog suda i koji može biti dobra osnova za pregovore i moguću nadogradnju Statuta i u tom smislu je otvoren za početak ozbiljnih razgovora.

Gradski odbor Mostar HDZ-a 1990 poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira, s obzirom na njihovu ulogu i odgovornost nametanja Statuta, da aktivno sudjeluju u procesima kreiranja izbornih pravila i donošenja Statuta Grada Mostara", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close