Dobro jutro

Mostar: Na semaforu ispred ''Mostarke'' opljačkano oko 130.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 01. 03. 2016. u 08:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznate muške osobe u ponedjeljak oko 11 sati uz prijetnju oružjem otuđile su novac od djelatnice kladionice 'Bet live' u Splitskoj ulici u Mostaru, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Kako Bljesak.info doznaje iz MUP-a HNŽ od djelatnice je iz automobila otuđeno oko 130.000 KM.

Dežurni tužitelj je za Bljesak.info potvrdio kako se navedeno razbojništvo dogodilo.

"Dvije maskirane osobe su presrele djelatnicu kladionice koja je stala na crveno svjetlo na semaforu kod 'Mostarke', te su joj uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja otuđile torbu s novcem", rekao je dežurni tužitelj.

Razbojnici su se potom motociklom udaljili s mjesta događaja. Prema neslužbenim informacijama, u mostarskom naselju Bijeli brijeg pronađena je prazna torba u kojoj se nalazio novac.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić je naveo kako je djevojka vozila službeni automobil 'Caddy'. Zaustavila se kada je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu kod zgrade ''Mostarka'', nakon čega su se do nje dovezla dva muškarca na motociklu.

"Jedan od njih je žurno otvorio suvozačeva vrata i samo zgrabio torbu s novcem koja se nalazila na suvozačevom sjedištu, te su se udaljili niz ulicu na motociklu", kaže Marić.

On navodi kako se sve odvijalo jako brzo i kako djevojka nije uspjela vidjeti ni registraciju motocikla.

Od ostalih događaja iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je sedam prijava.

Osim spomenutog razbojništva, dogodile su se dvije teške krađe, jedno kazneno djelo 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga', te tri kaznena djela koja su svrstana pd 'Ostalo'.

MUP HNŽ zabilježio je tri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Tijekom posljednjih 24 sata dogodilo se sedam prometnih nesreća u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, navodi se iz MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close