Gašenje

Mostar: Gorjeli automobil i smeće

Vijesti / Politika | 23. 08. 2015. u 13:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci u Mostaru imali su u subotu tri intervencije, a gašen je zapaljeni otpad u mjestu Zalik, gašen je požar niskog rastinja u mjestu Rodoč, i gašen je zapaljeni otpad u Ulici Hrvatske mladeži, navodi se u izvještaju Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite u protekla 24 sata.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine vatrogasne jedinice imale su šest intervencija i radile su na gašenju niskog raslinja, a jedna intervencija je bila u gašenju požara na stambenom objektu.

U Tuzlanskoj županiji Vatrogasna jedinica Đurđevik, općina Živinice, imala je dva puta intervenciju na stambenom objektu, kuća, u naselju Lukavica. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a na objektu je pričinjena materijalna šteta.

Pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su dvije manje intervencije, jednu tehničku intervenciju i jedna intervencija na gašenju zapaljenog automobila.

Vatrogasna jedinica Zenica imala je jednu tehničku intervenciju u ulici I Zeničke brigade gdje je palo stablo, a Vatrogasna jedinica Visoko imala je intervenciju u hotelu 'Dzale' gdje su gašene elektro-instalacije.

Kopirati
Drag cursor here to close