O vašem trošku

Mostar – isto zvuči, samo MOST-a nema

Kolumna / Kolumne | 11. 11. 2015. u 09:39 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjećate li se koliki su hit bile one Valkmaksks cipele prije nekoliko godina? Nevjerojatno udobne, stvorene za hodanje, niste trebali druge cipele jer one su bile... Savršene! I onda su iduće sezone dizajnirali savršeniju i udobniju i zdraviju cipelu od te savršene. Prošlo je nekoliko godina i svake godine oni izbace JOŠ savršeniju Valkmaksks cipelu. Čudi me doista da itko u ovoj zemlji ima problema s venama, viškom kilograma, zglobovima, bolovima u križima, mislim, najmanje triput su oni premašili savršenstvo.

Još samo da kupimo nešto protiv čukljeva

Moj jedan prijatelj prokljuvio je te marketinške trikove i pohvalio se da su ga neki dan zvali, ono kao dobio je neke superfensi, ultramegazdrave rukavice na nekakvoj nagradnoj igri koju nije ni igrao, i te rukavice su inače 140 i nešto maraka, a eto njegovo je samo da plati njihovu dostavu 35 ili tako nešto maraka. Drug rekao da ih poklone nekom beskućniku ili nekome tko ima problema s artritisom u njegovo ime. On ih je prokljuvio, ali moj ćaća, pobogu, ni nakon godina uvjeravanja na vlastitoj koži, još uvijek nije.

Pa vi pojma nemate koliko mi samo doma imamo pari Valkmaksksa i NutriBuleta i Djelimano jastuka, deka, tava, lokomotiva, igala... i onih magičnih poveza drLevina, ama ja kad kući dođem, GPS na mobitelu mi se totalno pošundra od silnih magnetskih poveza drLevina.
Majka je najprije tiho gunđala, potom glasno prigovarala, pa zvala u Sarajevo i Zenicu i Tuzlu i gdje sve nema ovih firmi što zivkaju neću reći naivne ljude jer o mom ćaći se radi, ali naivne ljude širom lijepe naše Bosne i Hercegovine. Pa je na kraju prijetila razvodom, mijenjala broj telefona... Ali te vražje Valkmaksks cipele i povezi drLevina još nekako ilegalno pristižu u kuću. I svake su godine savršeniji od onih prošlogodišnih savršenih. Samo čekam kad će nam ono iksHoze rastezljivo crijevo ćaća XProtegnit kroz kuću.

XMostar

E kad smo kod protezanja Xcrijeva, odmah mi Mostar prođe kroz glavu, Bog da mu gradskoj duši prosti, a Svjetskoj Banci ćemo isto halalit za ova kolektorska crijeva što zbog njih k'o divokoza svakog jutra preskačem s kamena na kamen kad krenem na posao ili ma gdje krenuo. Samo nek' više svrše.

Nego, pričaju da bi se mogli opet povesti pregovori oko Mostara, odnosno, oko Statuta Grada i izbornog zakona i koliko izbornih jedinica i dvica i trica i kučina da bude u ovom onomad Gradu slučaju, a danas samo Slučaju. Pa da se malo prisjetimo i te marketinške priče. XMostar.
Znači, svaka od dosad involviranih strana imala je savršen plan o ustroju Grada Mostara, što stranački timovi pregovarača, što Međunarodna, što klubovi naroda, što vjerske zajednice, što sekularne zajednice... I kad god bi jedni bili za više općina, oni bi drugi bili za jedan jedinstveni Mostar. I ukrug. I svake godine je taj savršeni plan dobivao još savršeniji novi plan koji je zapravo bio dijametralno suprotan onom prošlogodišnjem.

Pa smo tako u godinama iza nas najprije izgubili putem Statut pa Izborni zakon pa Gradsko vijeće pa gubili načelnike odjela pa evo i gradonačelnik sad samo fiktivno tu, da ovjeri proračun nametnut od strane Parlamenta... SAMO ONI VRAŽJI MAGNETSKI POVEZI DRLEVINA BEZ PRESTANKA STIŽU!!! Kao da ih vade iz ovih kanala u Mahali, ne možeš ih samljet ni NutriBuletom vražjim.

Pomoz Bože! Petrov ti pomogao!

Ama ništa mi nikad nećemo naučiti, kao što je moja mater jadna najprije tiho gunđala, potom glasno prigovarala, pa zvala u Sarajevo i Zenicu i Tuzlu i gdje sve nema ovih firmi što zivkaju neću reći naivne ljude jer o mom ćaći se radi, ali naivne ljude širom lijepe naše Bosne i Hercegovine. Pa je na kraju prijetila razvodom, mijenjala broj telefona...

Ali oni i dalje najavljuju te nepostojeće izbore u nekadašnjem Gradu Mostaru i pregovori neki se opet započinju i opet za stolom, dogovorit će se da će se dogovoriti, a vi ćete naivno otići u kućicu i zaokružiti ih isto kao što je i sad za vikend bila kolona da se na četiri godine zaposle trojica u hrvatskom Saboru.

Nego, zvali su vas ovi iz neke telemarketinške firme i kažu da ste osvojili gradonačelnika Mostara koji inače vrijedi 140 milijuna maraka, a sve što vi trebate napraviti je zaposliti 35 lezihljebovića četiri godine. Po mogućnosti, da to bude u 35 izbornih jedinica i da svakoj pripadne po proračun. O vašem trošku, naravno.

Ako te ima, Bože Petrove, sad bi stvarno bilo krajnje vrijeme da se ukažeš! Amen.

Kopirati
Drag cursor here to close