Kad' već lažu

Mladićeva obrana treba pažljivije smisliti laž

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 21:18 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjedočenje zaštićenog svjedoka obrane Ratka Mladića, GRM-116, predstavlja nastavak iznošenja neistina s kojima je počela obrana Radovana Karadžića, iznoseći gotovo iste konstrukcije, tipične za ratnu propagandu strane koju su predvodili ratni zločinci, i sa istim svjedokom, tada pod šifrom KW – 568, priopćeno je iz Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

''Ako se obrana Ratka Mladića ponovo odlučila za laž, onda ju je trebala daleko pažljivije osmisliti'', stoji u saopćenju.

Jer, navodi se u priopćenju, u identične tvrdnje zaštićenog svjedoka GRM - 116, odnosno KW - 568, ne možete uvjeriti ni letimičnog poznavaoca prilika i funkcioniranja institucija RBiH u vremenu opsade Sarajeva, a kamoli eksperte Haškog tribunala, u nizu očiglednih neistina iznesenih u ovom svjedočenju:

- da su sjednice Predsjedništva BiH održavane u zgradi Narodne banke. Sve su održane u zgradi Predsjedništva BIH, o čemu postoje evidencije i zapisnici. Evidentirani su i svi prisutni, od kojih je većina i danas živa;

- da je sjednicama nazočio Reis-ul-ulema dr. Cerić;

- da je sjednicama nazočio bilo tko od pratitelja članova Predsjedništva BiH, naročito pripadnici jedinice 'Biseri' koja je osiguravala zgradu Predsjedništva, a ne članove Predsjedništva;

- da je Mustafa Hajrulahović-Talijan bio zapovjednik Prvog korpusa Armije BiH u vrijeme kad je izvršen napad na tržnicu Markale. Komandant je bio Vahid Karavelić.

- da su kod sela Mrkovići, odakle je ispaljena granata, bile postrojbe Armije BiH. Mrkovići su bili kilometrima udaljeni od linija obrane Sarajeva.

''Ovakva svjedočenja su neprihvatljiva jer direktno podrivaju autoritet i dignitet Haškog tribunala, stoga očekujemo da svjedok GRM-116 odnosno KW - 568 bude optužen i procesuiran za lažno svjedočenje'', navodi se u priopćenju iz Izetbegovićevog Kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close