Sarajevo

Mladić ozlijeđen nožem; Opljačkana kladionica; BMW-om teško ozlijedio pješakinje

Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2014. u 07:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskom naselju Otoka jedna osoba je u petak navečer ubodena nožem u predjelu natkoljenice, potvrđeno je za Klix u MUP-u Kantona Sarajevo. Ozlijeđena osoba je prevezena na KUM Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu, gdje će biti utvrđen stupanj ozljeda.

"Na KUM je primljen pacijent E.A. (1994.) sa ubodnom ranom na desnoj natkoljenici. Nakon dijagnostike on će biti pušten na kućno liječenje", izjavila je za Klix glasnogovornica Kliničkog centra Muamera Šehić.

Pripadnici MUP-a su bili na KUM-u, a kako je rečeno, napadač je lišen slobode, a motivi i detalji napada za sada nisu poznati.

Muškarac naoružan pištoljem je u petak navečer opljačkao poslovnicu kladionice SportPlus u Sarajevu. Kako je za Klix potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, za sada nepoznati muškarac je u petak oko 22:00 sata prijeteći pištoljem od zaposlenice poslovnice kladionice SportPlus, koja se nalazi u Staklenom gradu u Sarajevu, oduzeo određenu količinu novca i potom se udaljio u nepoznatom smjeru.

Neslužbeno se saznaje da je isti muškarac od zaposlenice oduzeo i mobitel, a opljačkao je i dvojicu maloljetnika. Od jednog je uzeo 15, a od drugog 20 KM.

Na glavnoj prometnici u Sarajevu u petak u večernjim satima došlo je do nesreće u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, potvrđeno je za Klix u MUP-u Kantona Sarajevo. Kako se saznaje, nesreća se dogodila u blizini pješačkog prelaza u naselju Socijalno kada je vozač BMW-a udario dva pješaka.

Radi se o osobama ženskog spola, a jedna pješakinja je od siline udarca bačena nekoliko metara pri čemu joj je spala torba.

"Pacijentica K.J. (1957.) je na KUM primljena sa teškim tjelesnim ozljedama i životno je ugrožena. Ima teške ozljede glave, grudnog koša i abdomena. Nakon dijagnostike je upućena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, na intenzivno odjeljenje", kazala je za Klix glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Druga pacijentica H.E. (1999.) je zadobila lakše tjelesne ozljede, a kako je rekla Šehić, nakon dijagnostike je puštena na kućno liječenje.

Kopirati
Drag cursor here to close