Šminkanje

Mjeri se: Mostarcima će biti ispunjeno zeleno obećanje?

Vijesti / Politika | 02. 12. 2014. u 08:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su se početkom prošlog mjeseca dali u rušenje bespravnih objekata u Zvonimirovoj ulici, mostarske gradske vlasti danas su počele pripreme za šminkanje dijela ulice koju su nekada nagrđivale kućice bez dozvola.

Iz Gradske uprave potvrđeno je kako je to mjesto predviđeno za zelenu površinu, pa bi nakon godina zapuštenosti te više od godinu dana koliko se vodi ''postupak rušenja'' jedna mostarska ulica mogla dobiti novi sjaj.

No, samo stotinjak metara niže, na mjestu nekadašnjeg salona namještaja, građani još uvijek čekaju da se riješi obećano uređenje parkinga. Možda će početna mjerenja za buduću zelenu površinu ubrzati i radove za parking i uređenje zelene površine pored njega.

Gradske vlasti priznale su da ni same ne znaju koliko ima nelegalnih objekata. Tako je šef Službe za inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara Hilmo Đidelija novinarima rekao kako bi za to trebalo napraviti snimku iz zraka te da ima nelegalnih objekata koji su napravljeni još prije 40-tak godina.

I dok vlasti priznaju da ne znaju koliko je nelegalnih objekata, građani Mostara znaju da je zelenih površina u gradu sve manje.

Kopirati
Drag cursor here to close