Mirna noć u Mostaru

Vijesti / Flash | 22. 06. 2014. u 11:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noć na području PU Mostar protekla je mirno i na zavidnoj sigurnosnoj razini s obzirom da su prije dva dana zastave BiH, zajedno s ratnim zastavama Armije BiH, spaljene su u Mostaru, Livnu i Kiseljaku.

Zbog predostrožnosti, pripadnici Postrojbe za operativnu podršku MUP-a HNŽ-a bili su raspoređeni duž bivše ratne crte razdvajanja koja je znala biti poprištem navijačkih sukoba tijekom nogometnih događanja.

Podsjetimo, u dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Cuiabi su nogometaši Nigerije s 1-0 pobijedili BiH, koja je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u osminu finala. BiH je doživjela i drugi poraz na prvenstvu zbog brojnih pogrešaka u obrani, nespretnosti svojih napadača, ali i zbog odluka novozelandskog suca koje su izravno utjecale na rezultat.

Navijači diljem zemlje su tužni, razočarani, ali i bijesni. Neki, pak, nisu krili ni suze.

HBŽ: Spaljene zastave Bosne i Hercegovine

Dvije državne zastave Bosne i Hercegovine ponovno su u noći na nedjelju zapaljene u Livnu nakon susreta reprezentacija BiH i Nigerija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a samo zahvaljujući brzoj reakciji nije izgorio i ugostiteljski objekt na mjestu na kojemu je zapaljena zastava.

Kako je u nedjelju izvijestio Dnevni Avaz, tijekom noći zapaljene su dvije zastave na terasi kafića u središtu Livna. Vatra se brzo prenijela i na nastrešnicu, pretvorivši se u požar koji je prijetio zahvatiti čitav kafić i obiteljsku kuću. Brzom reakcijom zaustavljeno je širenje vatre, svjedoče očevici.

Izgred u Livnu dogodio se unatoč nedavnom upozorenju državnog odvjetništva BiH da će se poduzeti drastične mjere protiv osoba koje spaljuju državne zastave.

Kopirati
Drag cursor here to close