Koliko daješ? 50%?

Ministar Varga najavio istragu o korupciji splitskih liječnika

Vijesti / Flash | 28. 11. 2015. u 19:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga rekao je da će napraviti sve izvide i pokrenuti postupke ukoliko je to opravdano te da je već kontaktirao s ravnateljem bolnice.

Podsjetimo kako se oglasila i Hrvatska liječnička komora.

"Odmah u ponedjeljak Liječnička komora zatražit će očitovanje dvoje splitskih liječnika, o kojima je objavljen tekst na Indexu", izjavio je mr.sc. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Ističe kako Index u tekstu tvrdi da je u posjedu privatne Facebook prepiske dvoje liječnika, koja bi, ako je točna, predstavljala gaženje temeljnih etičkih načela liječničke profesije.

"Prepiska koju je Index objavio, ako bi bila autentična, teško bi kršila cijeli niz etičkih obveza svakog liječnika", rekao je Goluža.

Navodi kako se HLK zalaže i uvijek će se zalagati za visoku razinu etičnosti u radu liječnika i u
njihovom odnosu spram pacijenata i za oštru osudu svakog neetičnog postupanja.

"Međutim Liječnička komora mora istovremeno jasno naglasiti da je prije konačnog stava o ovom slučaju nužno sa sigurnošću utvrditi jesu li činjenice koje Index navodi istinite i radi li se o autentičnoj prepisci.

Zahtjev Komore za očitovanjem dvoje splitskih liječnika koji će biti upućen u ponedjeljak, stoga je korak u tome smjeru", zaključio je Goluža.

Kopirati
Drag cursor here to close