Hartmann

Milošević se ubio, a Mladić se ubija

Vijesti / Flash | 25. 05. 2016. u 11:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica tužiteljstva u Haagu, tvrdi da se bivši predsjednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević sam trovao lijekom "rifampicin" s ciljem da sebi pogorša stanje kako bi bio pušten da se brani sa slobode, a onda bi pobjegao za Rusiju.

Hartmann je u intervjuu hrvatskom tjedniku Expres, koji prenose mediji u regiji, rekla da se Milošević sam trovao, te da mu je ljekove "neko dostavio u ćeliju", piše Fena.

Uzimajući taj lijek, kako ona kaže, koji se koristi u liječenju lepre, Milošević je poništio djelovanje lijeka za visoki krvni tlak, od kojeg je patio.

"Od toga je lako mogao umrijeti, ali mu to nije bio cilj, već samo pogoršati stanje. Milošević je znao što uzima, jer je od tog lijeka urin plave boje i jasno je da je to morao vidjeti", navela je.

Prema njeznim riječima, Miloševićeva strategija je bila izbjeći osuđujuću presudu da ne bi, kao netko tko je bio na čelu jedne zemlje, ostao u povijesti upamćen kao krivac za genocid.

Inače, Hartmann navodi da je u sličnoj situaciji i Ratko Mladić.

"Završava se suđenje i sada se i on nastoji izvući prije izricanja presude. Tko kaže da će Mladić preživjeti? Tko kaže da nakon onoga s Miloševićem neće uspjeti u tome da ga puste na liječenje u Rusiju?", pita Hartmann.

Njegov branitelj Miodrag Stojanović je rekao kako je ova usporedba podmukla i zlobna.

"Naš zahtjev da mu se odobri da ide na liječenje u Moskvu stoji, Tribunal još ništa nije odgovorio, jer nije stiglo ni jamstvo Rusije", kaže Stojanović.

Kopirati
Drag cursor here to close