Novo zatezanje

Mehmedović otkrio kad će strani suci napustiti Ustavni sud

Vijesti / Flash | 28. 10. 2016. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Strani suci iz Ustavnog suda BiH mogu otići tek kada se u potpunosti vrati princip ustroja BiH kao građanske republike, po sustavu jedan čovjek – jedan glas. Jer, strani suci i jesu tu da bi osujetili disbalans, koji evo kako vidimo, uspješno provodite u SIP-u ovih dana, tako što ignorirate zakon, nadležnosti, pravo i pravdu i odlučujete tako da dovedete atmosferu do usijanja i sukoba. Želite Ukrajinu od BiH!? Za čije interese!? Recite javno!'', napisao je na Facebook-profilu zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Šemsudih Mehmedović.

Izjava je odmah izazvala reakcije u kojima se tvrdi da je Mehmedović pokazao pravo lice SDA.

Tako je dopredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao kako je sadašnji cilj SDA identičan ratnom, koje je definirao osnivač ove stranke Alija Izetbegović, a to je ''unitarna BiH koja bi bila u funkciji bošnjačkog naroda i uređena prema pravilima islamskih država''.
"Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović, stavom o odlasku stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH, otkrio je stvarne ciljeve SDA. Zbog toga srpski narod mora biti jedinstven u jačanju Republike Srpske", naglasio je Stevandić u izjavi Srni.

Ponovio je kako je za Republiku Srpsku neprihvatljivo da u Ustavnom sudu BiH odlučuju strani suci.



Mehmedović je, između ostalog, poručio liderima SNSD-a i HDZ-a BiH, Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću kako bi se trebali urazumiti.

''Moj prijedlog vam je da se urazumite, i da prihvatite da ste izgubili kao što su izgubili Tuđman i Milošević. Nas patriota je puno više nego što i možete pomisliti! Žestoko ćemo se suprotstaviti vašim fašističkim težnjama, i skrivanjem vašeg kriminala! Nikada nećete provesti svoj plan rušenja države. Pošto vrlo dobro znate da je jedan od stupova Daytonskog sporazuma Ustavni sud BiH, okomili ste se na njega da ga srušite, nadajući se da ćete tako izazvati domino efekt'', napisao je.

Mehmedović je reagirao na najave nakon sastanka Dodika i Čovića u Banja Luci kada je poručeno kako će stručnjaci dvaju stranaka izraditi novi zakon o Ustavnom sudu BiH kojim bi se isključili strani suci iz ove institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close