Skupština MIZ-a

Medžlis IZ Mostar: Zaustavite dalje političko devastiranje pozicije i položaja Bošnjaka u Mostaru

Vijesti / Flash | 26. 02. 2012. u 19:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Medžlisa Islamske zajednice Mostar na redovnoj sjednici održanoj 25. veljače pozvala je sve bošnjačke stranke u BiH i sve probosanski orijentirane pojedince i institucije da ne dopuste dalje političko devastiranje pozicije i položaja Bošnjaka u gradu Mostaru, priopćeno je danas iz tog medžlisa.

"Provođenje odluka Ustavnog suda koje se odnose na Grad Mostar bez zaštitnih mehanizama o ravnopravnosti naroda i građana značilo bi pobjedu projekata i programa koji su nas vodili u propast i nestanak.

Ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze Bošnjaci u Mostaru, prije svih, od političkih predstavnika probosanskih partija zahtijeva da se krajnje odgovorno posvete općem nacionalnom interesu, jer ako se ostvari ideja Mostara kao 'hrvatskog stolnog grada' uzalud je bila i borba za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Bila bi to potpuna kapitulacija pred općim vrijednostima humanizma i univerzalnim načelima prava i sloboda. Bila bi to kapitulacija pred zavjerama zlonamjernih međunarodnih faktora. Takvih rješenja 'ili se podčinite ili se iselite s ovih prostora' bilo je i u ratu. Nismo se ni tada, niti sada s takvim rješenjima pomirili, niti se ičija slobodarska svijest može pomiriti s marginaliziranjem društveno -političkog položaja Bošnjaka u Mostaru", navodi se u priopćenju.

Iz Medžlisa IZ Mostar pozivaju političke predstavnike svih probosanskih stranaka, pojedince i institucije, da se, bez obzira na međusobne stranačke razlike, ujedine u čvrstu političku platformu i da se jedinstvenim političkim stavovima suprotstave daljem devastiranju Grada Mostara i na taj način učine sve kako bi se u Mostaru očuvale općeljudske vrijednosti i jednakosti naroda koji u njemu žive.

Kopirati
Drag cursor here to close