Ministarstvo potvrdilo

Među stradalima u Istanbulu nema državljana BiH

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 13:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nema informacija da među stradalima u eksploziji koja se dogodila danas, 12. siječnja, u Istanbulu ima ozlijeđenih državljana Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pažljivo prati situaciju i putem Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Istanbulu je u stalnom kontaktu sa turskim vlastima, ističu iz ovog ministarstva.

Podsjetimo, u eksploziji je ubijeno najmanje deset ljudi, a 15 je ozlijeđeno u povijesnom kvartu Istanbula popularnom među turistima, priopćio je ured guvernera Istanbula.

Uzrok eksplozije u kvartu Sultanahmet je pod istragom, ali je državna televizija TRT javila da je napad izveo bombaš samoubojica. Vladin dužnosnik, koji je tražio da ostane anoniman u skladu s pravilima vlade, izjavio je kako se vjeruje da je eksplozija "povezana s terorizmom". Nije pružio dodatne detalje.

Eksplozija, koja se mogla čuti u nekoliko kvartova, dogodila se u parku u kome se nalazi povijesni obelisk, oko 25 metara od čuvene Plave džamije

Kopirati
Drag cursor here to close