Udruženje BH novinara

Mediji će morati objaviti imena vlasnika i izvore financiranja

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 12:36 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je danas sastanak s generalnom tajnikom Udruženja BH novinari Borkom Rudić, Ljiljanom Zurovac iz Vijeća za tisak BiH, Samrom Lučkin iz NVO JaBiHEU i Majom Hadžiosmanović iz Fondacije Media Centar, u vezi s projektom Transparentnosti medijskog vlasništva i transparentnog financiranja medija u BiH, koji te četiri organizacije provode uz financijsku podršku Izaslanstva EU u BiH.

Cilj projekta je, kako je naglasila Rudić, da u BiH na državnoj razini bude usvojen zakon kojim bi na transparentan način bila uređena oblast vlasništva u medijima i njihovog financiranja.

Rudić, Zurovac, Lučkin i Hadžiosmanović su ministra Jusku upoznale i o stavu njihovih organizacija da je na državnoj razini potrebno usvojiti i zakon o oglašavanju da bi bila zaštićena medijska industrija u BiH.

Jusko je u ime Ministarstva svojim sugovornicama obećao punu podršku i suradnju na Projektu, te je naglasio da je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH otvoreno za sve druge akcije i projekte koje pokreće medijska zajednica i njene organizacije u BiH.

Rudić je ministra Jusku pozvala da prisustvuje službenoj prezentaciji projekta Transparentnosti medijskog vlasništva i transparentnog financiranja medija u BiH, koja bi trebala biti održana sredinom studenog u Sarajevu, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close